Termékek Menü

​Egy régi-új sport, a hó roller

A snowscoot hazája Franciaország, ahonnan az 1900 – as évek elején indult, és mára meghódította az összes síelésre alkalmas kontinenst. A felhasználóinak száma évről évre nő. 

A legtöbb síterepen engedélyezett a használata, de célszerű a biztonság kedvéért előzetesen érdeklődni az adott terepen. A snowscoot magyar fordításban hó roller, ami egy olyan sporteszköz, mellyel a havon tudunk siklani. Valahogy úgy kell elképzelni, mintha egy BMX kerékpárról levennénk az ülést, a kerekek helyére pedig egy és egy fél snowboardot tennénk. Teljesen új élmény ez a téli sportok kedvelőinek. Kialakítása miatt nem csak a snowboard és a síelés kedvelő űzik, hanem biciklik és motocross riderek körében is közkedvelt sporteszközzé vált. Bátran kipróbálhatják azok is, akik nem túl járatosak a téli sportok terén mivel a hó rollerezés megtanulása nem igényel semmilyen előképzettséget. Sokan épp azért választják ezt a formáját a téli sportoknak, mert nem érzik a bizonytalanságot, stabilan érzik magukat, ha fixen vannak rögzítve a deszkához vagy síléchez. A hóroller helyes használata könnyen és gyorsan elsajátítható. A snowscott akár valós sípályán, akár szűzhóban is használható. Egyszerűen megtanulható sportolási formáról van szó, ami könnyebb a síelésnél és a snowboardozásnál is.  

Már az első alkalommal sikerélményben lehet részünk, mivel hasonlóan a rollerezéshez a hó rollerezésnél is támaszt nyújt az egyensúlyérzékünk. Irányítani úgy tudjuk magunkat, ha a testsúlyunkat áthelyezzük, vagy a kormányt mozgatjuk, ezáltal könnyebb a manőverezés is. Mivel lábunk nincs fixen rögzítve, kis sebességnél sík talajon is elkezdhetjük a sport elsajátításának gyakorlását, egyik lábunkkal lökve magunkat. Legyünk akár fiatalok, vagy idősek, az alapokat pár óra alatt megtanulhatjuk. A hó roller nem igényel speciális felszerelést. Az a ruha, amiben amúgy is vagyunk, tökéletesen megfelel a sporthoz. A lábra célszerű masszív, vízálló bakancsot választani. Javasolt védőfelszerelések, protektorok használata, mint pl. bukósisak, gerincprotektor, szuszpenzor. A hó roller szállítása nem túl egyszerű, mert nem szerelhető lapjára, csak a kormány és az első villa az, ami leszerelhető.  A sporteszköz talpát javasolt évente az első használat előtt waxolni és megélezni.(

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Top termékek
169.000 Ft
169.000 Ft
279.000 Ft
224.900 Ft
234.900 Ft