GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan kell használni?

A helyes technika elsajátítása sokkal könnyebb mint a síelés vagy a snowboard esetében. Itt már az első csúszásnál meg lehet szerezni a sikerélményt, hiszen akárcsak a rollerezésnél, a SNOWSCOOT-nál is támaszkodhatunk a velünk született egyensúlyérzékünkre.

Ezenkívül nemcsak a testsúlyunk áthelyezésével, hanem a kormány mozgatásával is irányítjuk magunkat, ami nagyban megkönnyíti az manőverezést. Lábunk nincs fixen rögzítve, így alacsony sebességnél akár sík talajon is elkezdhetjük a gyakorlást, egyik lábunkkal lökve magunkat.

Kinek ajánlott a Snowscoot?

Bárkinek aki szereti a téli sportokat vagy valami új érzésre vágyik, esetleg aki még nem tudott dönteni, hogy melyik sportág a legmegfelelőbb számára. A Snowscoot-ozás elsajátításához semmilyen előképzettség nem szükséges. Bár leginkább a fiatalok körében terjed, az alapokat pár óra alatt bárki elsajátíthatja, bármilyen korban legyen is.

Milyen nehéz megtanulni biztonságosan menni vele?

A Snowscoot kiváló eszköz ha a pálya minden kis buckáját szeretjük ugratóként használni vagy ha a kezeletlen pályák és a szűz hó szerelmesai vagyunk, de kezelt pályán is sok élvezetet nyújt. Ha szép fokozatosan haladunk mindig urai leszünk az eseményeknek.

Milyen felvonót lehet Snowscoot-tal használni?

A pontos válasz az, hogy mindegyiket. Amennyiben ennek a mikéntjére is kiváncsi vagy, nézd meg a "Mi az a Snowscoot?" menüpontban található videóinkat. Egyébként szerintünk a felvonó helyes használatát is sokkal gyorsabban el lehet sajátítani, mint síléccel vagy snowboarddal.

Hol lehet használni?

A többi téli sporthoz hasonlóan a SNOWSCOOT is használható kezelt sípályákon, snowpark-okban és szűzhóban történő freeride-olásra is. Ma már szinte mindenhol engedélyezik a használatát, de azért érdemes indulás előtt megtudni a sípálya álláspontját. A teljesség igénye nélkül pár általunk már letesztelt síterep: Eplény, Murau, Gerlitzen, Les 2 Alpes, Puy Saint Vincent, Innerkrems...

Milyen ruha kell hozzá?

A SNOWSCOOT-ozás nem igényel különösen speciális felszerelést. A többi hasonló tevékenységhez használt ruha a legmegfelelőbb. Lábunkra erős tartású, vízálló téli bakkancsot válasszunk. Sokan puha snowboard cipőt használnak.

Milyen védőfelszerelés kell hozzá?

védőfelszerelésekprotektorok használatát kiemelten ajánljuk. Mi bukósisakot, gerincprotektort és szuszpenzort használunk. Vegyük figyelembe, hogy egy (esetenként akár 12 kg.-os) fémszerkezeten közlekedünk amin nem vagyunk fixen rögzítve, viszont a biztonsági kötél (Safety Leash, aminek a használata minden csúszásnál ajánlott) miatt egy esetleges leesésnél nem is távolodunk el tőle annyira, hogy ne tudnánk nekiütközni.  Természetesen egy próbakörhöz nem kell jégkorong vállvédőbe öltözni, de ha hosszabb távon gondolkozol akkor érdemes beszerezni az alapvető védőfelszereléseket.

Hogyan lehet szállítani?

Talán ez az egyetlen dolog, amit (saját megítélésünk szerint) hátrányként sorolhatunk fel a többi téli sporeszközhöz képest, mivel a SNOWSCOOT-ot nem lehet "lapjára" szétszedni és olyan helytakarékosan szállítani, mint egy snowboard-ot vagy a síléceket. A kormány és a hozzá kapcsolódó első talp levehetők. Így már probléma nélkül befér egy közepes csomagtartóba is, de azért érdemes kipróbálni indulás előtt.  

Milyen gyorsan lehet menni vele?

A tapasztalt riderek gond nélkül elérhetik a szintén gyakorlott síelők vagy board-osok tempóját.

Mi az a biztonsági kötél (safety leash)?

A biztonsági kötél hivatott megakadályozni, hogy egy esetleges esésnél a snowscoot önmagában tovább csússzon és baleseteket okozzon. Egyik végét a vázra, másikat pedig a lábunkra erősítve hordjuk.

Személyes átvétel lehetséges?

Termékeinket házhozszállítással együtt forgalmazzuk. Személyes átvételre jelenleg nincs lehetőség.

Ha van további kérdésed van, tedd fel nekünk nyugodtan.