Termékek Menü

Mi az a Snowscoot?

Legkifejezőbben talán "hóroller"-nek tudnánk fordítani, de egyelőre maradjunk a SNOWSCOOT kifejezésnél.

Kép nélkül úgy lehet elképzelni, mintha egy BMX-ről levesszük az ülést, a kerekeket pedig egy és egy fél snowboard-dal helyettesítjük. Viszont a félreértések elkerülése végett:                                         

             

Teljesen újszerű élményt nyújt a téli sportok szerelmeseinek. Kialakítása miatt, a snowboard és a síelés kedvelőin kívül egyre nagyobb népszerűségnek örvend a BMX, MountainBike és a Motocross riderek körében is.

Nyugodt szívvel ajánljuk azoknak is, akik még semmilyen téli sportot nem próbáltak, mivel a SNOWSCOOT elsajátításához nincs szükség semmilyen előképzettségre. Továbbá, sokan azért választják, mert bizonytalannak érzik mozgásukat, ha fixen vannak rögzítve a deszkához vagy síléchez. A SNOWSCOOT helyes és biztonságos használatát a legtöbb ember gyorsan, könnyedén és nagyon kevés eséssel meg tudja tanulni.

Sok téli sporthoz hasonlóan a SNOWSCOOT is használható kezelt sípályákon, snowpark-okban és szűzhóban történő freeride-olásra is.

                  

Első lépések:

Saját tapasztalatunk az, hogy a helyes technika elsajátítása sokkal könnyebb mint a síelés vagy a snowboard esetében. Itt már az első csúszásnál meg lehet szerezni az első sikerélményt, hiszen akárcsak a rollerezésnél, a SNOWSCOOT-nál is támaszkodhatunk a velünk született egyensúlyérzékünkre.

Ezenkívül nemcsak a testsúlyunk áthelyezésével, hanem a kormány mozgatásával is irányítjuk magunkat, ami nagyban megkönnyíti az manőverezést. 

Lábunk nincs fixen rögzítve, így alacsony sebességnél akár sík talajon is elkezdhetjük a gyakorlást, egyik lábunkkal lökve magunkat.

Az alapokat pár óra alatt bárki elsajátíthatja, bármilyen korban legyen is.

Megj.: Ha ott leszel a SNOWATTACK-en Puy Saint Vincent-ben vagy a 23. Fundango Snowboard OB és Síkupán Murau-ban, keress meg minket és próbáld ki!

Amennyiben mégis egy kis előképzettségre vágysz, nézd meg az alábbi videót: 

                        

Megfelelő öltözet:

A SNOWSCOOT-ozás nem igényel különösen speciális felszerelést. A többi hasonló tevékenységhez használt ruha a legmegfelelőbb. Lábunkra erős tartású, vízálló téli bakkancsot válasszunk. Sokan puha snowboard cipőt használnak.

védőfelszerelésekprotektorok használatát kiemelten ajánljuk. Mi bukósisakot, gerincprotektort és szuszpenzort használunk. Vegyük figyelembe, hogy egy (esetenként akár 12 kg.-os) fémszerkezeten közlekedünk amin nem vagyunk fixen rögzítve, viszont a biztonsági kötél (Safety Leash, aminek a használata minden csúszásnál ajánlott) miatt egy esetleges leesésnél nem is távolodunk el tőle annyira, hogy ne tudnánk nekiütközni.  Természetesen egy próbakörhöz nem kell jégkorong vállvédőbe öltözni, de ha hosszabb távon gondolkozol akkor érdemes beszerezni az alapvető védőfelszereléseket.

Szállítás:

Talán ez az egyetlen dolog, amit (saját megítélésünk szerint) hátrányként sorolhatunk fel a többi téli sporteszközhöz képest, mivel a SNOWSCOOT-ot nem lehet "lapjára" szétszedni és olyan helytakarékosan szállítani, mint egy snowboard-ot vagy a síléceket. A kormány és az első villa levehetők. Így már probléma nélkül befér egy közepes csomagtartóba is, de azért érdemes kipróbálni indulás előtt. (Mi csak a kormányt szoktuk levenni szállításhoz ami egy 2 perces művelet)   

Karbantartás

A SNOWSCOOT nem igényel nagyobb odafigyelést mint a többi hasonló sportszer. A legkényesebb részei természetesen a talpak és az élek felületei. Ezeket javasolt az első használat előtt és az igénybevétel mértékének megfelelően, időnként waxolni és élezni.

Felvonó

Szerintünk ezt is sokkal könnyebb elsajátítani a SNOWSCOOT esetében mint mondjuk a síléccel vagy snowboarddal való felvonózást. Ha megnézted fentebbi videót az első lépésekről, akkor láthattad, hogy a beülős, úgynevezett francia felvonón mi a helyes techika, de most lássunk egy példát a csákányos felvonó sikeres használatáról:

                             

Eredete

A SNOWSCOOT az 1990-es évek elején indult Franciaországból, azonban népszerűsége mára az összes síelésre alkalmas kontinensre eljuttatta és felhasználóinak száma folyamatosan növekszik. A riderekkel egyetemben a sportrendezvények száma is egyre gyarapszik. A legtöbb síterepen engedélyezik a használatát, de a biztonság kedvéért érdemes előzetesen érdeklődni erről.

Bármilyen további kérdés esetén, nyugodtan keress minket valamelyik elérhetőségünkön!

Jó csúszást kívánunk mindenkinek!

Top termékek
169.000 Ft
169.000 Ft
279.000 Ft
224.900 Ft
234.900 Ft